511 ESNAFA BİNER LİRALIK TAM KAPANMA YARDIMI

Gündem - 3 yıl önce

 

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu bu akşam başlayacak olan tam kapanma sürecinde kepenk kapatmak zorunda olan 511 esnafa 1.000’er TL olmak üzere toplamda 511 bin TL’lik yardım yapacaklarını duyurdu.

 

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu dün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile bu akşam saat 19.00’dan itibaren başlayacak 17 günlük tam kapanma sürecinde kepenk indirecek olan Tokatlı esnafların mağduriyetini bir nebze de olsa giderebilmek için Tokat Belediyesi olarak yapacakları yardımı açıkladı. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya’nın yanı sıra birliğe bağlı Tokat Ekmekçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı, Servisçiler Odası Başkanı, Kahveciler Odası Başkanı,  Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve Bakkallar Odası Başkan Vekili de hazır bulundu.

Başkan Eyüp Eroğlu, esnaflara yardım kararını esnaf odaları ve belediye meclisi iletaklaşa aldıklarını kaydetti. Uzun zamandır gündemi pandemi sürecinin belirlediğini kaydeden Başkan Eroğlu, açıklamasına ilan edilen kapanma sürecinin sonunda vaka sayılarının düşmesi ve normale dönülebilmesi temennisi ile başladı. Belediye olarak her zaman Tokatlıların ve Tokatlı esnafın yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, “Esnaf bir şehrin arifidir. Esnaf bir şehrin danıştığı, fikirlerini paylaştığı, şehri geliştiren, büyüten ve yenileyen insanlardır. Bu sebeple her şehirde olduğu gibi esnafımız bizim için de çok önemlidir. İyi günde herkes herkese yardımcı olur. Önemli olan zgünlerde insanımızın yanında olmaktır. Biz de hep bu düsturla hareket etmeye çalıştık. Pandemi sürecinde dükkânı kapanan –özellikle altını çiziyorum; dükkânı kapanan- esnaf grubumuza destek olmayı kendimize vazife gördük. Bu doğrultuda yaptığımız yazışmalar sonucunda özellikle son genelgeler kapsamında dükkânı kapanan 511 esnafımıza 1.000’er TL olmak üzere 511 bin TL’lik bir nakit desteğini sunmuş oluyoruz. Bu destekten yararlanacak olan esnaf grubumuz ise şöyle; “Güzellik salonları, servisler, kahvehane ve çay ocakları, kantinler, spmerkezleri, halı sahalar, internet kafe ve oyun salonları. Bu saydığımız esnaf gruplarından 511 esnafımıza 1.000’er TL’lik miktarı önümüzdeki haftadan itibaren, bir hafta içerisinde tek tek kendi hesaplarına olmak üzere yatıracağız. Bir nebze de olsa manevi anlamda esnafımızın yanlarında olduğumuzu anlatmak ve ufak tefek yaraları sarmak adına belediyemizin bu yardımının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmayla esnaflarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri gerektiğini hissettirdiğimize inanıyorum. Bu şehir hepimizin biz onlarız onlar biziz. Bu şehre hep birlikte değer katmaya çalışıyoruz. Özverilerinden ötürü bütün esnaf odaları başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Temennimiz biran önce normale dönmek” dedi.

KARAR OYBİRLİĞİ İLE GELDİ

Tam kapanma sürecinde dükkânı kepenk kapatan esnafa yardım kararının belediye meclisi toplantısında görüşülerek hiçbir fire vermeden oybirliği ile kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Eroğlu, “Bu yardımı Tokat Belediye Meclisi’nde almış olduğumuz karar doğrultusunda çıkardık. Nisan ayının ilk haftasında yapılan belediye meclis toplantısında alınan bir karardı bu kararımız. Tüm meclis üyelerimize desteğinden ötürü teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÇANKAYA’DAN TEŞEKKÜR

Toplantının bitiminde Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya başta Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu ve Vali Dr. Ozan Balcı olmak üzere gerekli desteği veren herkese teşekkür etti ve daha önce belediye tarafından yapılan yardımları anlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

MHP’Lİ VEKİL YÜCEL BULUT’TAN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

2021-04-29 10:28 - Gündem

BU GÜZELLİKLER TOKAT`A ÇOK YAKIŞTI

2021-04-29 10:29 - Gündem

511 ESNAFA BİNER LİRALIK TAM KAPANMA YARDIMI

2021-04-29 10:35 - Gündem

TOKAT EĞİTİM CAMİASI RAMAZAN AYI BOYUNCA KAN VERECEK

2021-04-22 11:50 - Gündem

Ekmeksiz Sofra Olmaz,Paylaşmadan Kardeş Olunmaz

2021-04-22 11:48 - Gündem

Erbaa`da  ceviz alanlarının arttırılması ile ilgili toplantı yapıldı.

2021-04-29 10:22 - Gündem

Çenesiz; Tam Kapanma Sürecinde İşletmelerin Ödeme Ve Maliyetlerine Çözüm Bulunmalı

2021-04-29 10:18 - Gündem

Tokat Müftülüğü Kimsesizlerle Kap`tan Kalbe İle Kalpleri Isındırıyor

2021-04-29 10:25 - Gündem

İlgili Haberler

Polis 500 bin TL değerinde kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirdi

11:21 - Gündem

Kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı

11:31 - Gündem

Başkan Palancıoğlu: "Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

11:31 - Gündem

Başkan Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu

11:35 - Gündem

Bu deprem tatbikatı gerçeğinden farksızdı

11:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinop’ta 3 servis aracına ceza

11:58 - Gündem

Polis 500 bin TL değerinde kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirdi

11:21 - Gündem

Bu sefer kontrolden çıkan araç değil, kuş oldu

08:50 - Gündem

Oto elektrik ustası inşaat halindeki binanın asansör boşluğunda ölü bulundu

03:52 - Gündem

Zincirleme kazaya neden olan alkollü sürücüden ilginç teklif: "Polis çağırmayın”

03:30 - Gündem